NYTILLVERKNING

Vi kan nytillverka det mesta vad gäller byggnadsdetaljer och inredningssnickeri, så som fönster, dörrar, kök, skåp, bokhyllor, brokvistar m.m. i vårt snickeri. Allt utifrån dina behov och önskemål. Vi kan också erbjuda glasning av fönster och målning av tillverkade snickerier om så önskas.

Vi använder material som samspelar

Vi väljer alltid beprövade material som samspelar och som håller över tid. För att skapa ett bestående värde är det a och o att välja rätt material som är möjliga att underhålla. Som exempel anser vi inte att det varken är miljömässigt eller ekonomiskt försvarbart att byta fönster och brädfodring efter tjugo-trettio år för att de har nått slutet av sin livslängd. Fönsterbågar tillverkade i tätvuxen kärnfura kan hålla i hundratals år om de underhålls på rätt sätt och i rätt intervall. En utvändig träpanel av god kvalitet som målats med slamfärg eller linoljefärg stänger inte in fukt och ruttnar därför inte ut i förtid.

Det mesta av vårt trämaterial tar vi från egen skog, som vi förädlar i eget sågverk. Har vi inte materialet själv så hjälper vi dig att hitta rätt hos våra lokala hyvlerier eller byggvaruåterförsäljare.