RENOVERING

Vi renoverar fönster, dörrar och andra in-och utvändiga byggnadsdetaljer. Vi kan också hjälpa till med byte, komplettering eller lagning av paneler, golv, lister och foder m.m. Behövs lagning eller byte av syllar och timmer så samarbetar vi med duktiga timmermän. Vi gör också enklare murningsarbeten och lerklining. 

För fönster och dörrar kan vi erbjuda allt från helrenovering där vi tar bort all kitt och färg, gör eventuella trälagningar, oljar och grundmålar, kittar och målar tre strykningar till enklare översyn där vi kompletterar löst kitt, oljar och målar. För utvändiga snickerier som fönster, dörrar, foder och lister rekommenderar vi och använder alltid linoljefärg.

Vi använder material som samspelar

Vi väljer alltid beprövade material som samspelar och som håller över tid. För att skapa ett bestående värde är det a och o att välja rätt material som är möjliga att underhålla. Som exempel anser vi inte att det varken är miljömässigt eller ekonomiskt försvarbart att byta fönster och brädfodring efter tjugo-trettio år för att de har nått slutet av sin livslängd. Fönsterbågar tillverkade i tätvuxen kärnfura kan hålla i hundratals år om de underhålls på rätt sätt och i rätt intervall. En utvändig träpanel av god kvalitet som målats med slamfärg eller linoljefärg stänger inte in fukt och ruttnar därför inte ut i förtid.

Trä och lera samspelar på ett fantastiskt sätt och används med fördel vid tätning mellan grundstenar eller murstockar och syll eller varför inte på en hel vägg (lerklining). Isoleringsmaterial så som lin, hampa och spån tillåter fukt att vandra ut ur konstruktionen och ger om de används rätt inte bara varmt inne utan också ett hälsosammare inomhusklimat. 

Det mesta av vårt trämaterial tar vi från egen skog, som vi förädlar i eget sågverk. Har vi inte materialet själv så hjälper vi dig att hitta rätt hos våra lokala hyvlerier eller byggvaruåterförsäljare.